Contactgegevens

Jachtwerf de Jong
Slachtedyk 7B
8501 ZA Joure
K.v.k 01118389
Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 07:30 - 17:00
Zaterdag op afspraak.

April, mei en juni Zaterdag 08:30 - 12:30

[put_wpgm id=1] Routebeschrijving

De Jongvlet 7.50

Eigenzinnig en eigentijds
1989.
De eerste De Jong vlet 7.50 gaat te water in Joure. Dit is ruim twintig jaar na de bouw van de allereerste vlet van Jachtwerf de Jong. Nu, weer ruim twintig jaar later, mogen we deze grote broer niet zomaar meer een vergroting van de 6.20 noemen. De 7.50 is met de twee uitvoeringen en vele opties uitgegroeid tot een eigentijdse, karakteristieke vlet.

Inspiratie

Ontdek het vakmanschap van Jong Vlet 7.50

zoom / detail
zoom / detail
zoom / detail
zoom / detail
zoom / detail
zoom / detail
zoom / detail
zoom / detail
zoom / detail
zoom / detail
zoom / detail
zoom / detail
zoom / detail
zoom / detail
zoom / detail
zoom / detail

De bouw

ROBBERT BONNEMA Jachtbouwer sinds 2007

‘De 7.50 is voor mij een bijzonder model waaraan ik een bijzondere herinnering houd. Na een aantal jaren als leerling timmerman op de werf te hebben gewerkt, was dit het eerste model wat ik zelfstandig mocht bouwen. Om het werf-gezegde ‘van boom tot boot’ dan uit je eigen handen te zien komen is natuurlijk fantastisch!’

Specificaties

lengte 7.50M
breedte 2.50M
diepgang 0.70M
doorvaarhoogte 1.20M
gewicht 2000 KG

TYPE SMÛK

Zo noemen we de oorspronkelijke uitvoering van de 7.50 vlet. De eiken sleeppaal, stevig verankerd in de metselbank, verraadt de stille kracht van deze oersterke boot. Naast de stuurstand aan bakboordzijde is het ook mogelijk om te sturen met een helmhout. Dit geeft de schipper ruimte en vrijheid om een zitplaats te kiezen.

Voorin is een royale U-vormige bank geplaatst waar medepassagiers kunnen genieten van ruime zitruimte. SMÛK: Een harde werker met sfeervolle uitstraling.

 Typerend
  • Sleeppaal midscheeps
  • Stuurstand aan bakboord zijde

Specificaties

TYPE NOFLIK

De metselbank met sleeppaal is in de NOFLIK uitvoering weggelaten. En ook de enkelvoudige stuurstand aan bakboord zijde is veranderd. Hierdoor zit de schipper in het midden en kunnen de opvarenden rondom plaats nemen. En tijdens het varen kan men de functie van stuurman eenvoudig van elkaar overnemen.

De banken worden in dit interieurontwerp voorzien van een rondzit met rugkussens. Dit biedt direct meer zitcomfort voor medepassagiers en maakt dat u nog langer kunt genieten van uw vlet.

Typerend
  • rondzit voor
  • Stuurstand midscheeps

Specificaties

Heeft u vragen naar aanleiding van model of wilt u hem eens in het echt bewonderen?
Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak

Meer van onze vloot